PROJEKTY UNIJNE

Tytuł projektu: Zwiększenie udziału technik informacyjno-komunikacyjnych w firmie Jutrzenka Sp. z o.o.

Program operacyjny: Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020

Oś, działanie, poddziałanie: Oś priorytetowa 1 Inteligentna gospodarka Warmii i Mazur

Działanie 1.4. Nowe modele biznesowe i ekspansja; Poddziałanie 1.4.3 Technologie informacyjno-komunikacyjne w działalności MŚP

Cele projektu: Celem projektu jest zwiększenie udziału technik zwiększy udziału technologii informacyjno-komunikacyjnych w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Realizacja projektu w okresie od 01.06. 2017 do 31.03. 2018 roku.

Planowane efekty:  W wyniku realizacji projektu przedsiębiorstwo Jutrzenka Dobre Miasto Spółka z o.o. zwiększy udziału technologii informacyjno-komunikacyjnych w zarządzaniu przedsiębiorstwem.

Wartość projektu: 246.000,00 zł

Wkład Funduszy Europejskich: 99.800,00 zł

 

 

 

Tytuł projektu: Internacjonalizacja Spółki Jutrzenka Dobre Miasto

Program operacyjny: Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020

Oś, działanie, poddziałanie: Oś priorytetowa 1 Inteligentna gospodarka Warmii i Mazur

Działanie 1.4. Nowe modele biznesowe i ekspansja; Poddziałanie 1.4.4 Internacjonalizacja MŚP

Cele projektu: Celem projektu jest dostosowanie oferty produktowej do wymagań nowych klientów międzynarodowych. Realizacja projektu w okresie od 01.12. 2017 do 31.10. 2018 roku.

Planowane efekty:  W wyniku realizacji projektu przedsiębiorstwo Jutrzenka Dobre Miasto Spółka z o.o. dostosuje swoją ofertę produktową do wymagań nowych międzynarodowych klientów i potrzeb internacjonalizacji.

Wartość projektu: 2.186.314,52 zł

Wkład Funduszy Europejskich: 886.968,25 zł

 

 

Śliwka w czekoladzie

 

Cechą charakterystyczną produktu Śliwka w czekoladzie produkowanego przez firmę Jutrzenka Dobre Miasto od 1958 roku jest tradycyjna, ręczna metoda wytwarzania. Jako jedyni na terenie Warmii i Mazur do produkcji Śliwki w czekoladzie wykorzystujemy masę pomadową na bazie mleka pełnego, cukru i syropu ziemniaczanego. We wnętrzu przygotowanej masy pomadowej ręcznie zamykany cały owoc śliwki. Jedna z tajemnic smaku Dobromiejskiej śliwki w czekoladzie jest wykorzystanie suszonej, a nie jak proponują inni producenci kandyzowanego owocu. Śliwki suszone w siedzibie naszej firmy moczone są w roztworze wodno - cukrowym. Umieszczone wewnątrz cukierka oddają zaabsorbowany wcześniej roztwór cukrowy, dzięki czemu tworzy się charakterystyczny dla tego produktu likworowy syrop.  

Na każdym etapie produkcji Śliwki w czekoladzie bardzo duży udział odgrywa tradycyjny sposób wytwarzania. Nie da się go zastąpić pracą maszyn, gdyż produkt utraciłby swój unikalny charakter który uwielbiany jest przez konsumentów na obszarze Warmii i Mazur i nie tylko.

W naszej firmie Śliwka w czekoladzie to produkt, który otaczamy specjalną troską - jest to nasza wizytówka oraz świadectwo naszego smaku i najwyższej jakości. Dobromiejska Śliwka w czekoladzie to od początku jej produkcji gwarancja wysokiej jakości surowców, niezmiennej od lat receptury oraz niezapomnianych doznań smakowych.

Stosowany w naszej firmie sposób wytwarzania produktu jest unikalny na skalę Warmii i Mazur oraz skalę ogólnopolską. Jutrzenka Dobre Miasto jedyna wytwarza Śliwkę w czekoladzie w niezmienionej technologii od ponad 50 lat. Właśnie ta technologia jest chlubą i tradycją naszej firmy.

 

 

 

Strona korzysta z plikow cookies w celu realizacji uslug i zgodnie z Polityka plikow Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu w Twojej przegladarce.